voor 50 plus kunstliefhebbersmet creatieve en kunstzinnige interesse

https://www.lifetimeartclub.nl/wp-content/uploads/2023/03/Groepsfoto-Carrousel-Woensdaggroep-3-maart-2023-160x160.jpg

„De bijeenkomsten werken heel inspirerend. Nu probeer ik op mijn eigen manier ‘kunst’ te maken.”

Carrousel deelnemers
Gemiddelde waardering 8,9
https://www.lifetimeartclub.nl/wp-content/uploads/2023/03/Groepsfoto-Carrousel-Vrijdaggroep-10-maart-2023-160x160.jpg

„Ik benaderde ´kunst´ maken altijd vanuit mijn gevoel. Het waarom en van waaruit heeft mooie inzichten gebracht”

Carrousel deelnemers
Gemiddelde waardering 8,9
Carrousel deelnemers 2023

„Ik  heb veel tools gekregen waar ik verder mee. Veel was gewoon heel verrassend en ook speels.”

Carrousel deelnemers
Gemiddelde waardering 8,9

Stimulans en richtingHERKEN JIJ DIT OOK?

"Als kind was je een kunstenaar. De moeilijkheid is er één te blijven als je groot wordt." Dat zei Pablo Picasso en daar ben je het wel mee eens. Kunst beleven via theater, een boek, een film of een tentoonstelling doe je al. Maar je wil je eigen creativiteit ook (weer) wakker maken of verdiepen nu je de 50 gepasseerd bent en wat meer tijd krijgt.

Hoe zou het zijn om te kijken en te spelen als een kunstenaar? Met een knipoog? Je zou het plezier van maken willen ervaren, maar hoe, wanneer, met wat? Een beetje meer richting en variatie zou je helpen. Je bent best zelfredzaam, maar die stok achter de deur en stimulans van anderen is toch wel fijn. De waan van de dag klopt immers dagelijks aan de deur. Meer uit jezelf halen, nieuwe dingen leren, je eigen artistieke expressie ontwikkelen en behalve kunst beleven ook zelf kunst maken, lijkt je een mooie uitdaging. Bovendien vind je ontmoetingen met andere kunstliefhebbers ook interessant en waardevol. Leren van elkaar en elkaars kunstzinnigheid de ruimte geven voor ontplooiing vind je waardevol en boeiend.
Dan is Lifetime Art Club iets voor jou!
01234567890JE BENT LEERGIERIG EN NIEUWSGIERIG NAAR JE EIGEN EXPRESSIE
01234567890 JE BENT BENIEUWD NAAR LAAGDREMPELIGE KUNSTENAARSTECHNIEKEN
01234567890JE VINDT HET LEUK JE KUNSTZINNIGE VERHALEN TE DELEN
01234567890LEUKE KUNSTVRIENDEN ONTMOETEN IS VOOR JOU BETEKENISVOL

CHECKLISTIs Creative Aging met verhalende kunst iets voor jou?

Als je 50 jaar of ouder bent is je eerste vinkje er al. Je draagt al veel verhalen met je mee! Creative Aging staat voor positieve gezondheid en een leven lang leren met kunst in het middelpunt. Zet jij vinkjes bij deze checklist? Doe dan mee met een Lifetime Art Club Carrousel!
BEN JE EEN KUNST-EN-CULTUUR-LIEFHEBBER?

Dan ben je in goed gezelschap bij ons. We kunnen elkaar veel leren over kunstenaars, hun werk en vooral over hun mindset. Hoe pakken zij het aan? Dat voedt ons van kunstconsument naar kunstmaker.

BEN JE EEN NIEUWSGIERIGE-ZELFONTPLOOIER?

Voor persoonlijke ontwikkeling ben je nooit te oud. Het (her)ontdekken van je eigen creativiteit en welke gebeurtenissen jou inspiratie geven, is een ingang voor zingeving en het ontwikkelen van artistieke vertelkracht.

BEN JE EEN ALTIJD-AL-KUNST-HEBBEN-WILLEN-MAKEN-DROMER?

Als kind ging het creëren vanzelf maar als volwassene vond je jezelf misschien niet goed genoeg of had je geen tijd voor kunst maken. Nu ga je ontdekken dat je nog vele talenten hebt op het pad van hobby naar ambacht.

BEN JE EEN VAN-ELKAAR-WILLEN-LEREN-EN-ONTDEKKEN-PERSOON?

Je hebt les van vakdocenten, daarnaast geven we ook elkaar inspiratie en een steuntje in de rug met peercoaching. Dat levert je naast nieuwe inzichten over je expressieve vaardigheden zeker ook boeiende contacten op!

https://www.lifetimeartclub.nl/wp-content/uploads/2021/06/Compilatie-kunstvormen-640x640.jpg
https://www.lifetimeartclub.nl/wp-content/uploads/2019/05/coming_soon_bird.png

Breng ook je kunstzinnigheid in bewegingSTART MET
DE CARROUSEL

Bij Lifetime Art Club gaat het om het aanwakkeren van je creatieve vuurtje en de stimulans om je creativiteit in te zetten voor de kunstenaar in jou. Daarvoor hebben we drie Carrousels en een Community. Er is geen verplichte volgorde. Je kiest zelf waar je wel of niet aan meedoet. Wil je toch een suggestie voor ons stimulerend stappenplan? Kijk hieronder of op een Carrouselpagina van jouw keuze.

De Mindset Carrousel: onderzoek je kunstenaarsmindset

De Maak Carrousel: ervaar verschillende kunstenaarstechnieken

De Vertel Carrousel: leer kunstzinnige verhalen vertellen

De Mindset Carrousel - Lifetime Art Club

Spelen met kunstvormen. Creative Aging maakt de mogelijkheden wakker om je verhalen creatief uit te drukken.

PRAKTISCHE INFORMATIEVeelgestelde
vragen

We zijn een kleine organisatie met creatieve ZZP-ers met veel ruimte voor feedback en vernieuwing. Zo maken we een klein begin maar met de groeiambitie tot uitbreiding en vele kunstzinnige verhalenmakers. Want Creative Aging met verhalende kunst is leuk, gezond en betekenisvol. Kijk maar eens rond op deze site, lees de FAQ of mail jouw vraag. We hopen dat jij erbij bent!
Zit Lifetime Art Club alleen in Haarlem?

Haarlem is de start locatie. Het plan is om geleidelijk uit te breiden naar andere regioclusters. Vooralsnog in West Nederland met de provincies Noord Holland en Zuid Holland. Maar iedereen is welkom, we zijn goed bereikbaar vanaf Station Haarlem.

Moet je al creatieve of kunstzinnige ervaring hebben?

Nee dat is niet nodig. Alleen nieuwgierigheid naar de kunsten en open staan voor persoonlijke ontwikkeling is belangrijk. Voor het leren van creatieve vaardigheden ben je nooit te oud. Het gaat vooral om je intentie. Het (her)ontdekken van je eigen creativiteit en jouw verhalen, is een ingang voor zingeving en is inspiratie voor je artistieke vertelkracht. Juist het experimenteren wordt gewaardeerd.

Ik ben nog niet met pensioen. Kan ik al meedoen?

Ja dat kan natuurlijk. Het pleidooi is dat je op tijd moet beginnen met de (creatieve) focus op je derde levensfase. Hou er wel rekening mee dat veel van de activiteiten overdag en doordeweeks plaatsvinden.

Kan ik ook zonder COP meedoen met de community?

Het hebben van een COP is wel de bedoeling. De kracht van de community is dat we ons Creatieve Ontwikkelingsplan (COP) met elkaar uitwisselen. Zo vind je aansluiting bij elkaar. De vakdocenten kunnen beter op je inspelen en we geven elkaar inspiratie en een steuntje in de rug met peercoaching (feedback van leden onderling). De reacties op je COP leveren nieuwe inzichten en boeiende contacten op! Last but not least: het is jouw plandocument, de leidraad voor je eigen creatieve koers.

Meedoen is te duur voor mij. Zijn er kortingen mogelijk?

We willen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven mee te doen met onze Carrousels. Mocht de prijs een probleem voor je zijn, neem dan gerust contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor kortingen.

Waar vind ik de algemene voorwaarden en het privacy statement?

Deze info staat onder iedere pagina in de footer. Of klik hier voor de algemene voorwaarden en hier voor de privacy verklaring.

WAAR KUN JE AAN DEELNEMEN BIJ LIFETIME ART CLUB?Stimulerend stappenplan

Het stappenplan om je kunstzinnigheid meer koers en stimulans te geven is een VOORSTEL. Kies vooral wat voor jou past op je creatieve pad!

1. Begin met de modules van de Mindset Carrousel en leer naar je creativiteit te kijken als een kunstenaar.

2. Ben je warmgedraaid en is het vuurtje gaan branden? Ga dan aan de slag met je eigen creatief plan (COP).

3. Word lid van de community om van andere makers te leren en je plan uit te wisselen (peercoaching).

4. Wil je kunstzinnige vaardigheden bijleren? Kijk dan naar de Maak Carrousel met lessen van de aangesloten docenten. Zij helpen je de kunstvormen toe te passen op jouw expressieve verhalen.

5. Werk toe naar het vertellen van jouw kunstzinnige verhalen bij de Vertel Carrousel. Met creatieve makers onderling en met al die verhalen vieren we op kunstzinnige wijze het leven met haar vele aspecten!

Wees welkom als verhalend kunstenaar bij Lifetime Art Club!

Ouder worden komt in een ander perspectief te staan.
Met verhalende kunst gaat een hele creatieve wereld open.

Contact
Lifetime Art Club, Haarlem
genevion@live.nl

Logo ontwerp:
Celine Seelemann

Logo Lifetime Art Club
Op de hoogte blijven?
Wil je nieuws ontvangen van Lifetime Art Club? Laat dan hier je mailadres achter.
* verplicht