MINDSET CARROUSEL Breng je kunstzinnige kijk in beweging

Groepstraining    |    Kunstenaarsmindset    |    Zes modules    |    Creatief Plan (COP)

DE MINDSET CARROUSELNaar jezelf kijken als een kunstenaar

De Mindset Carrousel is je theoretische voorbereiding om warm te draaien voor verhalende kunst door het opbouwen van je kunstenaarsmindset. Hiermee wakker je jouw creatieve vuurtje aan en geef je richting aan jouw creatieve wensen. Je gaat weer kijken naar de kunstenaar in jezelf. Als kind was je het ook! Hoe leuk om als volwassene weer te spelen als een kunstenaar.

Waarom heet het De Carrousel? Omdat je creativiteit vraagt om stimulans. Het draaiende houden van jouw creatieve energie. Het is de symboliek van spelen, in beweging zijn, op en af kunnen stappen en spelenderwijs nieuwe 'artistieke kanten' van jezelf ontdekken. De Carrouselmethode met de 6 modules helpt je daarbij om focus en koers te geven aan jouw creatieve pad.
De Mindset Carrousel - Lifetime Art Club

Wat ga je doen? Voor wie is het?

GROEPSBIJEENKOMSTEN
Met interactieve lezingen, minilesjes en enkele maak-oefeningen lopen we langs 6 modules. Het is een theoretische benadering voor het opbouwen van je kunstenaarsmindset.
Na iedere module heb je iets nieuws geleerd, gehoord van elkaar en iets verrassends gemaakt. Over je inspiratie, je brein, kunst beschouwen en kunst maken.
Door de dynamiek in de groep leer je ook van anderen. Aan het eind heb je een inspiratiebox en een COP (Creatief Ontwikkelplan). De basis voor je kunstzinnig avontuur.
OUDERE VOLWASSENEN
Ben je een 50 plusser die van kunst en cultuur houdt en rond loopt met creatieve wensen? Wil je zelf ook kunst maken maar komt het er niet van? Omdat je te druk bent, te veel andere taken hebt of omdat je motivatie en inspiratie niet op gang komt?
De Carrousel is er voor al die mensen die een stok achter de deur willen hebben om 'maker' van verhalende kunst te worden.
Die met meer creativiteit in het leven het proces van ouder worden willen verrijken.
Als verhalend kunstenaar gaat er een hele wereld voor je open.
https://www.lifetimeartclub.nl/wp-content/uploads/2021/05/workshop-pex-1280x1280.jpg

Vijf redenen om
deel te nemen

1. Je bent nieuwsgierig naar een creatieve kunstmakende levensstijl als oudere volwassene (50+).
2. Je hebt interesse in zelfontplooiing en staat open om je creatieve en kunstzinnige expressie te onderzoeken.
3. Je vindt het leuk om kunstvormen te onderzoeken en je eigen kunstenaarsmind te verkennen.
4. Je wil graag werken aan positieve gezondheid door zingeving en verbinding te ervaren via kunstzinnige expressie.
5. En vooral: je bent benieuwd welke verhalen uit jouw interesses opborrelen als je daar als een kunstenaar naar gaat kijken.

Met de modules ontdek je stapsgewijs je kunstzinnige inzichten

De 6 modules van de Mindset Carrousel

De 6 modules vormen de bouwstenen voor een eigen creatief plan. Om het pad in te slaan van verhalend kunstenaar. Met een knipoog, als amateur. Ervan leven hoef je namelijk niet meer. Het is vooral gericht op je creatieve drive, je maakplezier en het continu doorontwikkelen van je artistieke expressie. Gewoon omdat het leuk en zinvol is om je creativiteit richting te geven met een plan!

Iedere module bestaat weer uit 4 minilesjes. Het zijn tools waarmee je bij jezelf op onderzoek uitgaat. Je gaat op expeditie, of ontdekkingspad. Om je kunstzinnige inzichten te ontdekken. Om je nieuwsgierige blik en creatieve hart op te warmen. Als bonus krijg je een paar creatieve thuisopdrachten mee. Deze zijn door beeldend kunstenaar Eva Durlacher speciaal voor de Carrousel ontwikkeld.
COP methode Lifetime Art Club
Module 1: MOTIVATIE
Hoe wil jij ouder worden in je 3e levensfase? Naast Active Aging houdt Creative Aging je nieuwsgierig en fit. Ontdek jouw motivatie voor een creatieve levensstijl met verhalende kunst.
Module 2. BREIN
Leer over de werking van de drie breinen en ervaar het creatieve proces. En weg is de uitspraak: 'ik ben niet creatief'. Creativiteit begint met oefenen en trainen. Net als de sportschool gaat het hier om creatieve fitness.
Module 3. MEESTERS
‘Kunst is zuurstof voor het hart en voedsel voor de geest’. Voor de maker is professionele kunst één grote leerschool. Hoe doen zíj het? Laat je verrassen door kunstvormen, hun kunstzinnige meesters en de ambachtelijke vaardigheden.
Module 4. MANIEREN
Welke kenmerken heeft jouw persoonlijkheid en welke hulpmiddelen passen bij jou als creatieve maker? Ontdek waar jouw creatieve vertelkracht mee op gang komt en welke creatieve mind-skills jij wil ontwikkelen.
Module 5. PROJECTEN
Met welke inspiratie ga je aan de slag? Misschien maak je een thuisatelier? Of volg je groepslessen voor een kunsttechniek? Denken in projecten geeft continuïteit en helderheid aan je kunstzinnige makerspad.
Module 6. VERHALEN
'Artify your stories'. Dit is waar het allemaal omdraait voor de verhalend kunstenaar. En die kunstzinnige verhalen wil je ook tonen, vertellen, delen. Een stip op de horizon om hier naartoe te werken versterkt je kunstzinnige drive en focus.
Gebruik je inspiratie en inzichten voor je Creatief Ontwikkel Plan
https://www.lifetimeartclub.nl/wp-content/uploads/2021/05/Koers-zetten-pixabay--640x640.jpg

JE CREATIEF ONTWIKKEL PLAN (COP)Je COP is als je droomeiland waar je je koers op bepaalt

De COP is je Creatief Ontwikkel Plan. Zoiets als de POP op het werk. Het is de leidraad voor je creatieve pad. Als deelnemer aan de Carrousel-training, krijg je al veel inspiratie die je in je COP kan zetten. Alle creatieve ideeën die bij je zijn gaan borrelen kun je erin verwerken.

Wat zet jij in jouw COP? Misschien heb je al heel duidelijke ideeën over wat je wilt maken, met welke kunstvorm en met welk verhaal. Maar grote kans dat je het nog helemaal niet weet. Dat die vraag voor jou leidt tot meer onderzoek. Want in je COP staat wat jouw thema's zijn, wat je creatieve motivatie is en jouw kunstzinnige doelstellingen om uiting te geven aan jouw persoonlijke verhaal. En ook hoe je dat wil bereiken. Je COP is niet statisch. Het is in ontwikkeling net als jouw maakproces en jouw kunstenaarsmindset.

Met de Mindset Carrousel beweeg je
van ‘kunst consumeren’ naar ‘kunst maken’.

Genevion Keune

Ik ben amateurbeeldhouwer. Maar nu wil ik andere kunstvormen ook eens proberen.

LIFETIME ART CLUB
Genevion, Carrouselbegeleider
Genevion Keune

Het raakt me als ik de hartstocht en toewijding zie van kunstmakers.

LIFETIME ART CLUB
Genevion, Carrouselbegeleider
Genevion Keune

Dat je brein ook naar de sportschool moet voor creatieve fitness vind ik geweldig.

LIFETIME ART CLUB
Genevion, Carrouselbegeleider
Genevion Keune

Inspiratie delen. Ik ervaar het steeds weer als een soort dopamine-boost!

LIFETIME ART CLUB
Genevion, Carrouselbegeleider
Genevion Keune

Het liefst loop ik door een museum vanuit mijn eigen creatieve doel.

LIFETIME ART CLUB
Genevion, Carrouselbegeleider
Genevion Carrouselbegeleider

Door je mindset kunstzinniger te maken verrijk je het proces van
maken én van kunstbeleving. Creativiteit krijgt een diepere betekenis.

Praktische informatie voor de Mindset CarrouselStartdatum, programma en ticket

STARTDATA:
De Carrousel start 2x per jaar.
- Voorjaarsronde: 15 mrt, 22 mrt, 29 mrt, 5 apr, 12 apr, 19 apr
- Najaarsronde: 25 okt, 1 nov, 8 nov, 15 nov, 22 nov, 29 nov

PROGRAMMA:
Iedere bijeenkomst bestaat uit 2,5 uur. Tussen de sessies door krijg je kleine thuisopdrachten. Iedere les blikken we terug op de gemaakte opdracht en staat de volgende module centraal met een COP-vraag en de 4 theoretische tools die je helpen voor jouw antwoord.
De Mindset Carrousel - Lifetime Art Club
012345678900123456789001234567890,-Kortingstarief 6 bijeenkomsten Mindset Carrousel
WANNEER
VRIJDAGEN VAN 13.00 - 15.30
LOCATIE
Ripperda Terrein Haarlem
DUUR
6 bijeenkomsten van 2,5 uur

Wat zeggen deelnemers

Ruud: “De carrousel zette mijn al creatieve brein nog meer in beweging, weer veel uitdagingen. Genevion haar prettige manier van les geven in combinatie met medecursisten vond ik erg inspirerend en boeiend. De locatie en de catering top.”

Marianne: “De Carrousel is een verrassende ontdekkingstocht. Genevion inspireert je om op een vernieuwende, creatieve manier bezig te zijn.”

Eric:“De Carrousel zette spelenderwijs mijn creativiteit in beweging door wisselwerking met Genevion en de andere deelnemers.'

Tjitske: “De Carrousel: een creatieve reis. Door inspirerende afwisseling van theorie en praktische maakoefeningen van Genevion, kreeg ik steeds meer zicht op mijn creatieve voorkeuren, die -eerst deels verborgen- als een rode draad door mijn leven lopen.”

Deelnemers waarderen de Mindset Carrousel met een 8,9 gemiddeld! 

20231227_154219
Groepsfoto Carrousel Woensdaggroep 3 maart 2023
Groepsfoto Carrousel Vrijdaggroep 10 maart 2023
Genevion en de Carrouselmethode 1
DOE MEE EN WORD OOK VERHALEND KUNSTENAAR MET EEN EIGEN COP
Wil je na deze Carrousel meer beweging voor je kunstzinnigheid? Of past een andere Carrousel jou beter? Bekijk ons aanbod en maak je eigen keuze.
Contact
Lifetime Art Club, Haarlem
genevion@live.nl

Logo ontwerp:
Celine Seelemann

Logo Lifetime Art Club
Op de hoogte blijven?
Wil je nieuws ontvangen van Lifetime Art Club? Laat dan hier je mailadres achter.
* verplicht