SCHILDER JE VERHAAL VANUIT INTUITIE EN BEWEGINGBEELDVERHAAL EXPRESSIE

LESSEN VAN SUSANNA MARIJS
Docent Susanna Marijs

DOCENT BEELDVERHAAL EXPRESSIE, INTUITIEF SCHILDEREN

Als kind was Susanna altijd al creatief bezig met schilderen en tekenen. Later ontdekte zij dat dit voor haar de allerbeste vorm was om zich te uiten. In het kunstzinnige proces komt haar authentieke zelf te voorschijn. Zo ontdekte zij haar eigen stijl tijdens de Opleidingsschool voor Kleuterleidsters in een les met vrij werken naar aanleiding van muziek en verhalen. Inmiddels heeft zij 35 jaar gewerkt als yogadocent voor volwassenen en kinderen en gebruikte daarbij ook schilderen als uitingsvorm.

Schoonheid van binnen die naar buiten mag komen. Je laten raken door het leven. Uiten in tekst en in het kunstzinnige. Vrij in de vorm.
De innerlijke rijkdom die zij hierin ontdekt heeft, wil ze doorgeven aan anderen. Susanna maakt eigen werk en geeft les aan kinderen en volwassenen vanuit haar eigen ontwikkelde methode.
VISIE OP VERHALENDE KUNST

Voor Susanna ontstaat kunst vanuit een innerlijke beweging, uit geraakt zijn.  Van daaruit kan een vorm ontstaan, een sfeer, kleur, een verhaal. Zo ontstaat levende kunst. Het ontstane beeld vertelt het persoonlijke verhaal.

OPLEIDING & ERVARING
  • Susanna werkte ruim 35 jaar als yoga docent voor kinderen en volwassenen. Omdat yoga voor kinderen een aparte benadering vraagt, ontwikkelde zij een eigen stijl: van bewegen en beeld verhalen maken. Een speelse, verhalende yoga met creatieve verwerking.
  • In die 35 jaar werkt zij nu 10 jaar als docent ‘Intuïtief Schilderen Vanuit Beweging’ met haar zelfontwikkelde methode. Om zich hier verder in te scholen, volgde zij de Vrije Academie het Pad. Een holistische beeldende kunst opleiding.
  • Info:  www.intuitief-schilderen.nl
WORKSHOP STIJL

In de lessen van Susanna begeleid zij je om vanuit beweging bij je intuïtie te komen en van daaruit je eigen beeldverhaal te maken. De inspiratie die uit haar eigen werkwijze naar voren komt, werkt aanstekelijk. Susanna weet hulpmiddelen aan te reiken waarin je eigen creativiteit op eenvoudige wijze wordt opgewekt. Zie ook haar motto op deze pagina voor voorbeelden om in beweging te komen.

Of lees meer over Susanna op: www.intuitief-schilderen.nl

MIJN MOTTOSchilder je eigen beeldverhaal vanuit innerlijke beweging

'Om bij je intuïtie te komen en van daaruit te schilderen is het belangrijk om eerst in beweging te zijn. Zo ontdek je wat je werkelijk bezielt, wat je beweegt. Het ontdekken van je eigen verhaal, van je levensverhaal wellicht. Om dit verhaal in beweging te zetten gebruik ik verschillende ‘instrumenten’, zoals gebaren, dans, muziek. Of ontspanningsoefeningen en visualisaties.
Dit fysiek uitdrukken van je verhaal, maakt dat je meer in je lichaam komt en dit eerst kunt uitdrukken in beweging. Later in woorden en in beeld. Als kunstzinnige uiting in een schilderij.'

Als speciaal aanbod voor Lifetime Art Club biedt Susanna meerdere workshops aan gericht op verhalen. Op jouw persoonlijk verhaal. In haar workshops ga je samen zoeken naar wat past bij jouw verhaal. Zo ontstaat je eigen unieke beeldverhaal, vanuit deze innerlijke beweging. Dat kan alles zijn, een kleurbeeld, een sfeer beeld. Experimenteren is volgens haar belangrijk. Vrij en spontaan werken. Het resultaat is vaak verrassend.

In haar blog lees je hoe Susanna zelf omgaat met haar intuïtie, inspiratie en kracht en hoe zij deze omzet naar een geschilderd beeldverhaal.

In dit blog lees je een deelnemerservaring met de zomerworkshop van Susanna.

https://www.lifetimeartclub.nl/wp-content/uploads/2022/02/Compilatie-workshop-Susanna-Marijs.jpg
Susanna is docent Beeld Expressie in de MAAK CARROUSEL

Wil je meer lessen van Susanna volgen? Dat kan!Experimenteer vanuit de seizoenen met jouw beeldverhalen

Vanuit ieder seizoen biedt Susanna een workshop Intuïtief Schilderen aan. In de les ga je ontdekken wat je persoonlijke verhaal is. Wat maakt je enthousiast? Wat zet je in beweging? Hoe inspireert het seizoen jou? Je leert dit om te zetten in een persoonlijk verhaal, een geschilderd beeldverhaal. De les bestaat uit verschillende invalshoeken als experiment. Denk aan ideeën als:

- KNIPPEN EN PLAKKEN. Zoek uit een tijdschrift een plaatje dat je aanspreekt of neem een foto mee. Wat vertelt dit? Dit ga je uitwerken in beeld.
- BEWEGEN OP HET RITME VAN DE MUZIEK. Je creëert een beeldverhaal n.a.v. een muziekstuk. Hier woorden aan geven en kunstzinnig uitwerken met materialen als bijvoorbeeld olie krijt en verf.
- SCHILDEREN N.A.V. EEN VISUALISATIE. Het gaat hier om imaginatie. De kracht van verbeelding vanuit meditatie.

Het bijzondere aan de lessen van Susanna is dat je vanuit beweging bij je intuïtie komt. Een methode om je creativiteit op gang te brengen met experimenteren. Zo ervaar je de expressie bij jezelf. Doe mee, ervaar en beweeg vanuit het seizoen naar je geschilderd beeldverhaal!

Tijd: 2 uur durende workshop in de ochtend.
Prijs: € 25,- inclusief materiaal
Locatie: Haarlem, in huiselijke setting
Aantal deelnemers: kleine groepjes, individueel kan ook
Data: in overleg + zie de site van Susanna www.intuitief-schilderen.nl

Voor meer info stuur een mail naar susannamarijs@planet.nl
Schilderen met Susanna Marijs
Contact
Lifetime Art Club, Haarlem
genevion@live.nl

Logo ontwerp:
Celine Seelemann

Logo Lifetime Art Club
Op de hoogte blijven?
Wil je nieuws ontvangen van Lifetime Art Club? Laat dan hier je mailadres achter.
* verplicht