VERTEL WAT JE ZIET

KIJK & TAAL EXPRESSIE

LESSEN VAN REBECCA VAN LEEUWEN
Rebecca van Leeuwen

DOCENT AANDACHTIG KIJKEN EN VERWOORDEN

Als beelddenker is Rebecca altijd bezig met de vertaling van dat wat je voelt en wie je bent naar de woorden die dat omschrijven. Kijken naar wat er is en wat je denkt dat het betekent, het heeft alles te maken met je eigen herinnering, je eigen referenties en je eigen verhaal.
Vertellen over dat wat je bezighoudt, gaat vloeiender als je er iets bij hebt waar je over kunt vertellen. Rebecca helpt je met kijken naar wat er is, wat er nog meer is en wat het voor jou betekent. Zodat jij je eigen verhaal in je kunst kunt verwerken.
Naast haar sessies bij Lifetime Art Club ontwerpt ze trainingsprogramma’s waar bouwen met legostenen een grote rol speelt. Het zet je verbeelding aan het werk en je bouwsel is iets om over te vertellen. Ook ontwerpt ze sieraden en vouwt ze van de afbeeldingen uit de kunstboeken die zij erfde van haar grootouders enveloppes om een geldcadeau persoonlijk te maken; Sakki's.
VISIE OP VERHALENDE KUNST

Volgens Rebecca is de verhalende kunstmaker gebaat bij het regelmatig aandachtig  kijken naar een kunstobject. Zo leer je je eigen creativiteit los te weken. Het helpt je verbanden te leggen tussen wat er al is en je eigen verhaal. Om dat vervolgens te verwerken in een nieuw, eigen kunstobject.

OPLEIDING & ERVARING
  • Met de uitspraak ‘Er is altijd meer mogelijk dan je nu denkt’ geeft Rebecca als ‘aanjager en oefenmeester’ vanuit haar bedrijf Droomkracht diverse trainingen en coaching trajecten.
  • Het specialisme van Rebecca is je weg naar Rome vinden voor die droombaan die je voor ogen hebt. Dat doet ze al geruime tijd als programmamaker en trainer via het platform HetIsNetwerken. Zo is zij o.a. het brein achter Baanbreker en de Blokkenhuis Methode.
  • Op creatief gebied is Rebecca altijd weer iets nieuws aan het ontwikkelen. Van sieraden maken en Sakki’s vouwen tot de kunst van het waarnemen en het oefenen met aquarel.
  • Voorheen werkte zij ondermeer bij KPN en Citroen.
WORKSHOP STIJL

Als trainer is Rebecca geoefend in de ander op weg helpen. In haar waarneemsessies en taalexpressie workshop bouwt ze een openhartige sfeer in de groep waarbij je van elkaar kan leren. Met haar aanwijzingen en stimulans krijg je vanzelf meer vertrouwen in je eigen waarneming, de woorden om je te uiten en te verbinden met wat er bij jou speelt. Probeer het maar eens! Er zit meer achter je waarneming dan je denkt.

MIJN MOTTO'Je bent de verhalen
die je vertelt'

'Toen ik het schilderij van beeldend kunstenaar Meli Kuhn (zie de afbeelding) voor het eerst zag, viel mijn oog direct op het laarsje. Het laarsje van mijn als vijfjarig kind in de oorlog overleden oom. Ik hoorde weer het schrijnende verhaal dat mijn oma me altijd vertelde. En ik begreep ook direct het verdriet van de vrouw op het schilderij. Hetzelfde verdriet dat mijn oma had gevoeld.
Echter, niemand had eerder een laars gezien op het schilderij. Wel een beker waarin tranen werden opgevangen.'

Kijken naar wat er is en wat je denkt dat het betekent. Het heeft alles te maken met je eigen herinnering, je eigen referenties en je eigen verhaal. Rebecca weet jou op verrassende wijze aan te zetten tot aandachtig kijken. Naar wat je ziet en naar wat er bij jou speelt en dat uit te drukken in taal. Dat doet ze met betrekking tot 'werk' bij HetIsNetwerken en speciaal voor Lifetime Art Club met haar workshop TAAL Expressie in de Maak Carrousel. Kijken naar wat er is, wat er nog meer is en wat het voor jou betekent. Zodat jij je eigen verhaal in je kunst kunt verwerken.

In de foto is het werk van Meli Kuhn afgebeeld. Voor de verhalende kunstenaar is haar werk zeker een goede inspiratiebron.

Kijkexpressie met Rebecca van Leeuwen
Rebecca is docent Taal Expressie in de Maak Carrousel

Wil je meer workshops van Rebecca volgen? Dat kan!De kunst van het waarnemen

Bewust kijken en creativiteit ontluiken

Wat zie je als je met aandacht kijkt? Wat zie je nog meer en waarom zie je dat? Zien we allemaal hetzelfde? Of verbinden we wat we zien met een ervaring, met een gedachte uit ons verleden? Tijdens een WaarnemingsSessie ga je een aantal kunstobjecten onderzoekend bekijken. Wat zie je en wat maakt dat je tot deze conclusie komt. Je leert te vertrouwen op je eigen waarneming en woorden te geven aan dat wat je ziet.

'We kijken zonder oordeel en vragen enkel om verduidelijking als dat nodig is. En doordat je op deze manier met elkaar kijkt, kun je doorbouwen op wat de ander ziet en nog meer ontdekken.' Door aandachtig te kijken naar een kunstobject leer je je eigen creativiteit los te weken. Het helpt je verbanden te leggen tussen wat er al is en je eigen verhaal. Om dat vervolgens te verwerken in een nieuw, eigen kunstobject.

Bewust kijken helpt de creativiteit bij jezelf los te maken!
Kies de sessie van jouw voorkeur: ZOOM of LIVE

Online via Zoom
Dag van de week: woensdagen
Tijd: 19:30 uur tot 21:00 uur
Deelnemers: min. 5 en max 6 personen
Prijs: 25 euro

Live in een Haarlemse locatie
Dag van de week: woensdagen
Tijd: 13:30 uur tot 16:30 uur
Deelnemers: minimaal 5 en maximaal 6 personen
Prijs: 59 euro (excl. museum entree)

Interesse en wil je meer weten over de workshop? Neem contact op met Rebecca.
Kijkexpressie met Rebecca van Leeuwen
Contact
Lifetime Art Club, Haarlem
genevion@live.nl

Logo ontwerp:
Celine Seelemann

Logo Lifetime Art Club
Op de hoogte blijven?
Wil je nieuws ontvangen van Lifetime Art Club? Laat dan hier je mailadres achter.
* verplicht