VERTEL JE VERHAAL MET GOUDDRAADTEXTIELEXPRESSIE

LESSEN VAN JEANNE ROPS
https://www.lifetimeartclub.nl/wp-content/uploads/2021/12/Profielfoto-Jeanne-Rops-e1640945612960.jpeg

DOCENT TEXTIELEXPRESSIE & DIVERSE MATERIALEN

Jeanne werkt graag met haar hoofd én handen, want in deze balans komt ze het best tot haar recht. Zo begon ze in 2005, naast verschillende banen in de (ortho) pedagogiek, met het ontwerpen en maken van producten met een missie. Door gebruikte voorwerpen en diverse restmaterialen een nieuw leven te geven, wil ze een bijdrage leveren aan een circulaire economie. Vol enthousiasme ontdekt ze in een paar gedragen laarzen een stukje leer om een 'ladies wallet' van te maken. En in een oud gordijn van haar oma ziet ze nieuwe oorbellen. Het combineren van sfeer, vorm en kleur in het creatieve proces zijn essentieel voor een mooi resultaat. Maar het állerbelangrijkste is de betékenis van het maken. Bij Jeanne ben je dan ook letterlijk in goede handen voor jouw kunstzinnige verhaal.
VISIE OP VERHALENDE KUNST

Je kunt van oude spullen en materialen weer iets nieuws maken. Gebruikte spullen vertellen je namelijk altijd wel iets over ervaringen, speciale momenten of bijzondere gebeurtenissen. Deze herinneringen in een tastbaar voorwerp vormgeven is een mooie manier om ze met al je zintuigen levend te houden. Dat is voor Jeanne verhalende ‘kunst’, de betekenis van het maken.

OPLEIDING & ERVARING
  • De creatieve workshops, de online webshop BySjans en het aanbod Mooi Aandenken zijn het resultaat van haar opleidingen, levenservaring, creativiteit en ruim 23 jaar werkervaring als (Ortho)pedagoog, opvoedcoach en expert Opvoedondersteuning.
  • Jeanne is veelzijdig en houdt van afwisseling. Naast haar creatieve werk heeft ze ook een passie voor koffie & thee. Als deskundige in de speciaalzaak van Simon Lévelt in Haarlem, geeft ze advies op maat en vertelt ze, met haar onderwijsachtergrond, graag over de wereld van koffie en thee.
WORKSHOP STIJL

Jeanne heeft talent om een warme sfeer te creëren in huiselijke stijl. Gezelligheid, plezier en persoonlijke aandacht zijn belangrijk.

Het denken in mogelijkheden en de betekenis van het maken staan centraal. Bij Jeanne ben je letterlijk in goede handen voor jouw kunstzinnige verhaal met verschillende materialen en technieken.

Voor deelname aan de workshop ‘Golden Joinery’ is geen ervaring met naald en draad nodig: ‘Gewoon doen, dan springt je inspiratie op groen’.

MIJN MOTTOUpcyling is mijn ding!

'Gewoon doen, dan springt je inspiratie op groen.’

'Mijn passie is om van oude materialen iets nieuws te maken. Zó onttrek ik materialen van de afvalstroom. Upcyling is mijn ding! Daaruit is mijn bedrijf Mooi Aandenken ontstaan. Ik begeleid jou naar een tastbare herinnering! Verhalen koesteren en deze samen vertalen in een persoonlijk, betekenisvol aandenken. Het liefst met materialen die een emotionele waarde hebben, zodat deze een tweede leven krijgen. Daardoor wordt het aandenken nog mooier. Dit is een positieve manier om herinneringen te laten voortleven.'

Als specialist in maatwerk en het geven van persoonlijke aandacht, inspireert, faciliteert en begeleidt Jeanne je naar een ‘gouden kunstwerk’. Waar nodig helpt ze je verder. Dat doet ze met BySjans, Mooi Aandenken en met haar workshops bij Lifetime Art Club.

Inspirerende voorbeelden van de creaties van Jeanne zijn te zien op haar site www.mooiaandenken.nl

In dit interview vertelt Jeanne hoe het creatieve proces bij haar zelf ontstaat.

https://www.lifetimeartclub.nl/wp-content/uploads/2022/01/Compilatie-Golden-Joinery-Workshop.jpg
Jeanne is docent Textiel Expressie in de Maak Carrousel

Wil je meer workshops bij Jeanne volgen? Dat kan!Workshop Golden Joinery

Van oude spullen en materialen kun je weer iets heel nieuws maken. Met de Golden Joinery ga je iets geweldigs ontdekken. Een dierbaar, maar kapot of versleten kledingstuk repareren met ‘goud’. Juist van een scheur, een vlek of een gat een klein kunstwerkje maken, want deze kledingstukken dragen mooie herinneringen met zich mee. Een soort van mode EHBO, waarbij je jouw kledingstuk bewerkt met een gouden verhaal. Dat is waar het om gaat bij de workshop van de Golden Joinery.

Tijdens deze workshop ga je samen in een groep van maximaal zes aan de slag met naald en draad en leer je nieuwe en oude reparatietechnieken. Met behulp van inspiratiekaarten ontdek je welk gereedschap al in jouw creatieve schatkist zit. En wie weet voeg je jouw ‘gouden’ kledingstuk weer toe aan je huidige collectie? Ervaring is helemaal niet nodig, laat je verrassen door gewoon aan de slag te gaan. Het is een avontuurlijke, duurzame en creatieve middag met alleen maar Gouden winnaars!

DEZE WORKSHOP IS GEHEEL VERZORGD MET INCLUSIEF:
- Koffie, thee en wat lekkers uit eigen keuken.
- Keuze uit Gouden accessoires zoals gouddraad, stoffen, knoopjes, bedels.
- Gebruik van Gouden scharen, naalden, spelden e.a. naaigerei.
- Voorbeelden van reparatietechnieken met naald en draad.
- Een toost op de gouden mini-mode-collectie die door jullie is gemaakt.
- Foto van alle kleding kunstwerken.
- Aan het einde krijg je nog een verrassing mee naar huis.

Het enige wat jij mee hoeft te nemen, is een kapot kledingstuk waar je aan gehecht bent. Je kan ook een deken, een kussen of iets anders van stof repareren met goud.

Voor vragen of meer informatie mail naar jeanne@mooiaandenken.nl 

Golden Joinery met Jeanne Rops
Contact
Lifetime Art Club, Haarlem
genevion@live.nl

Logo ontwerp:
Celine Seelemann

Logo Lifetime Art Club
Op de hoogte blijven?
Wil je nieuws ontvangen van Lifetime Art Club? Laat dan hier je mailadres achter.
* verplicht