VERTEL JE VERHAAL MET VERF VERF EXPRESSIE

LESSEN VAN BERT MAURITS
https://www.lifetimeartclub.nl/wp-content/uploads/2022/02/BMprofielfotoFB-e1645542880860.jpg

DOCENT VERF EXPRESSIE

Bert koos na 13 ambachten toch voor zijn grote liefde: de Schilderkunst. Door deze late roeping, ronde hij pas op latere leeftijd zijn studie aan de Haagse KABK (Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) af. Hij put uit het reservoir van bestaande schildersstijlen om tot een mix te komen die raakvlakken heeft met zowel het abstract-expressionisme als street- en popart. Naast zijn werk als autonoom kunstschilder geeft hij workshops schilderen met acrylverf, doorspekt met moderne kunstgeschiedenis, aan verschillende doelgroepen. De liefde & passie voor de kunst overbrengen aan cursisten is zijn drijfveer. Speciaal voor Lifetime Art Club ontwikkelt Bert diverse workshops voor jouw verhalende kunst.
VISIE OP VERHALENDE KUNST

Om je penselen te laten roffelen vertrek je vaak vanuit een thema. Schilderen is als een plezierig tijdverdrijf waar je spelenderwijs informatie en kennis over kunst en indirect ook over jezelf kunnen vergaren. Zo versterk je jouw verhaal.

OPLEIDING & ERVARING
  • Bert werkte voorheen als psychiatrisch verpleegkundige in Provinciaal Ziekenhuis Santpoort.
  • Sinds zijn afstuderen aan de Haagse KABK (Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) is hij zelfstandig kunstenaar en geeft hij schilderlessen aan diverse doelgroepen.
  • Zie meer info op zijn website:  Bert Maurits
WORKSHOP STIJL

Bert moedigt je aan in de speurtocht naar jouw ultieme kunstwerk waarin kunst een zee van vrijheid is. Maar om daar niet in te verdrinken, geeft hij opdrachten en kaders als richting en  ‘reddingsboeien’. Bij Bert ervaar je dat kunst maken geen wedstrijd is maar vooral een plezierig tijdverdrijf waar je spelenderwijs over de kunst en over jezelf leert.

MIJN MOTTOLaat de penselen roffelen met jouw thema

De thema’s die voor Bert vaak de aanleiding zijn om zijn penselen te laten roffelen en aan het werk te gaan, zijn in de regel mensfiguren en landschappen. Tot voor kort moest een tekening of schilderij een herkenbaar beeld opleveren maar hij maakt steeds vaker ook abstracte schilderijen. De speurtocht naar het ultieme kunstwerk houdt tenslotte nooit op en opgelegde kaders fungeren vaak als reddingsboeien. 'Soms zijn ze nodig om niet te verdrinken in de zee van vrijheid die de kunst is, maar ze moeten natuurlijk overboord als ze ballast worden.'

In zijn lessen geeft Bert je gerichte opdrachten en overtuigt hij je dat er in de kunst geen sprake is van een wedstrijd. Het gaat er volgens hem om de lessen als plezierig tijdverdrijf te ervaren waar je spelenderwijs informatie en kennis over kunst en indirect ook over jezelf kunt vergaren. Als speciaal aanbod voor Lifetime Art Club biedt Bert een workshop aan in de MAAK CARROUSEL.

In dit interview van Spaarnestroom lees je meer over Bert zijn schilderpassie.

https://www.lifetimeartclub.nl/wp-content/uploads/2022/03/Compilatie-Docent-Bert-Maurits-verfexpressie.jpg
Bert is docent Verf Expressie in de MAAK CARROUSEL

Wil je meer lessen van Bert volgen? Dat kan!Portretteer jezelf met verf

In 1 les van 3 uur begeleidt en inspireert Bert jou om een zelfportret te maken waarmee jij je eigen verhaal gaat ontdekken. Je kunt vele schildertechnieken toepassen en uitproberen. Of je nou heel precies wilt werken, met losse streken of de verf wil 'stempelen', alles is mogelijk in de vrije wereld van expressie met verf. Bert weet jou vakkundig en inspirerend op weg te helpen. Je hoeft zelf helemaal geen ervaring te hebben met schilderen. Ga vooral je eigen verhaal ontdekken. Hoe wil jij iets van jezelf in je zelfportret uitbeelden? Bert geeft je de tools. Als vrije denker, beeldend kunstenaar én als docent helpt hij je eenvoudig op weg naar een verrassend resultaat. Laat de penselen maar roffelen!

Dag van de week: vrijdag
Tijdstip: 11.00 - 14.00 uur
Data: in overleg
Locatie: Bert zijn atelier in Haarlem
Aantal deelnemers: minimaal 5 en maximaal 10
Prijs: € 70,- inclusief een materialen startpakket t.w.v. € 20,-

Heb je vragen over de workshop? Stuur een mailtje naar bertmaurits@hotmail.com

Verfexpressie met Bert Maurits
Contact
Lifetime Art Club, Haarlem
genevion@live.nl

Logo ontwerp:
Celine Seelemann

Logo Lifetime Art Club
Op de hoogte blijven?
Wil je nieuws ontvangen van Lifetime Art Club? Laat dan hier je mailadres achter.
* verplicht