VERTEL JE VERHAAL MET ART-COLLAGECOLLAGE EXPRESSIE

LESSEN VAN ANITA DOKTER
https://www.lifetimeartclub.nl/wp-content/uploads/2023/03/Algemene-foto-320x320.jpg

DOCENT COLLAGE EXPRESSIE

Als art-collage maker is Anita altijd bezig om die beelden te vangen die iets te vertellen hebben over het moment. Door collages te maken, krijgt je creatieve inspiratie via de beelden de ruimte om zichtbaar te worden, om ´in beeld te komen´.
Naast het geven van workshops bij Lifetime Art Club biedt Anita trajecten aan waarbij je op reis gaat met de Griekse goden en godinnen en deze verbeeldt op een collage. Ze gebruikt hierbij de methode van SoulCollage®
Het verbinden met haar herinneringen en verbeeldingen die ruimte krijgen, is wat haar drijft bij het maken van collages.
VISIE OP VERHALENDE KUNST

Zoeken, vinden, scheuren, knippen en plakken, aanvoelen welke afbeelding mee mag doen en welke op een andere collage beter tot zijn recht komt.

Door op creatieve wijze de kracht van beelden, weer, onder de aandacht te brengen kom je in contact met jouw expressie, met wat er nu op dit moment aandacht van je vraagt. 

OPLEIDING & ERVARING
  • Ze heeft de training tot facilitator SoulCollage® gevolgd
  • Volgde de 3-jarige opleiding Jungiaanse Psychologie
  • Diverse opleidingen en trainingen in Griekse Mythologie
  • Haar opleidingen, levenservaring en tientallen jaren opgedane kennis als studiebegeleider bij een alternatief opleidingsinstituut, hebben Anita gevormd tot een creatieve geest.
  • Daarnaast is zij regelmatig vrijwilliger bij het Verhalenhuis in Haarlem-Noord, ze wandelt graag in de duinen en heeft altijd een collage liggen om aan te werken.

WORKSHOP STIJL

Anita biedt een rustpunt tijdens haar workshops, waarbij eenieder de ruimte krijgt om zijn/haar creaties te creëren. Op de gezellige creatie-zolder staat plezier en veiligheid bovenaan.

Voor deelname aan de workshop ‘art-collage’ maken is geen ervaring nodig. Beginnen met zoeken en je zal vinden wat op dit moment aandacht vraagt in je leven.

MIJN MOTTO'Breng de kracht van beelden weer bij jezelf onder de aandacht'

Zoeken, vinden, scheuren, knippen en plakken, aanvoelen welke afbeelding mee mag doen en welke op een andere collage beter tot zijn recht komt. Het is Anita's overtuiging dat je op deze wijze de kracht van beelden weer bij jezelf onder de aandacht brengt. De beelden vertellen daarmee jouw verhaal. Van gebeurtenissen, ervaringen, emoties die op dat moment ruimte krijgen. Soms zijn we ze vergeten, of hebben we ze weggedrukt. Door collages te maken, krijgen ze via de beelden de ruimte om zichtbaar te worden, om ´in beeld te komen´. Te herinneren om het te eren of te gebruiken om het verhaal erachter te vertellen.

Spelen met papier en lijm is een ontspannen bezigheid, die menigeen doet denken aan de kindertijd. Gun jezelf ook als volwassene de tijd om te mogen spelen en te genieten van het maken van collages. Vaak geeft het een verrassend creatief en kunstzinnig effect.

Op de site van Anita, een ogenblik voor jezelf, lees je meer over haar passie voor collages en de SoulCollage methode.

https://www.lifetimeartclub.nl/wp-content/uploads/2023/03/Compilatie-Art-Collage-Anita-Dokter-640x640.jpg
Anita is docent Collage Expressie in de MAAK CARROUSEL

Wil je meer lessen van Anita volgen? Dat kan!Vang jouw beelden in een Art Collage

In een les van 3 uur begeleidt en inspireert Anita jou om een art collage te maken waarmee jij je eigen verhaal gaat ontdekken. Door te spelen en te genieten van het collage maken kom je vanzelf in contact met de creativiteit die nu op dit moment aandacht van je vraagt. Bij het maken van de collage kies je een thema zoals bijvoorbeeld, ontspanning, innerlijke rust, creatief leven enz. Je kunt ook al doende een thema laten ontstaan, of een algemene collage over allerlei dingen die jou inspireren. Heb je afbeeldingen en/of foto’s die je graag wilt verwerken, neem deze dan vooral mee.

Voor deelname aan de workshop ‘art-collage’ maken is geen ervaring nodig. Beginnen met zoeken en je zal vinden wat op dit moment aandacht vraagt in je leven. Op de gezellige atelier zolder staat plezier en veiligheid bovenaan.

Data: zie de site van Anita
Tijd: 13.30 - 16.30 uur
Locatie: De atelier-zolder van Anita in Haarlem
Prijs: € 45,- incl koffie en thee

Heb je vragen over de workshop? Stuur een mailtje naar Anita via dokter16@xs4all.nl of kijk op haar site, een ogenblik voor jezelf

Compilatie Art Collages Anita Dokter
Contact
Lifetime Art Club, Haarlem
genevion@live.nl

Logo ontwerp:
Celine Seelemann

Logo Lifetime Art Club
Op de hoogte blijven?
Wil je nieuws ontvangen van Lifetime Art Club? Laat dan hier je mailadres achter.
* verplicht